Огляд головних тем «Голосу України» від 30 грудня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
30 грудня 2021, 10:00

Сьогодні у «Голосі України»:

Шахтарям віддали зароблене

Готують зміни до правил вагового контролю

Брюссель не хоче бути стороннім глядачем

Дати громадам додаткові можливості для розвитку

Денис Шмигаль: «Нам є чим пишатися і є про що розповісти»

Реформа децентралізації виходить на фінішну пряму

Як австралійська та японська співпраця сприяє Україні

Окупанти гатили з гранатометів

Російська Феміда ліквідувала правозахисний центр «Меморіал»

 

Шахтарям віддали зароблене

Уряд перерахував на зарплати шахтарям 300 млн грн і може додатково виділити ще 900 млн. Про це поінформувало Міністерство енергетики. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/354790).

Готують зміни до правил вагового контролю

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності днями на своєму засіданні розглянув проект закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо усунення дискримінації вантажовідправника за порушення вимог вагового контролю». (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/354802).

Брюссель не хоче бути стороннім глядачем

Євросоюз прагне взяти участь у переговорах між США та Росією щодо деескалації напруженості на російсько-українському кордоні та питаннях безпеки. Про це заявив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель в інтерв’ю виданню «Ді Вельт», інформує «Німецька хвиля». (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/354799).

Дати громадам додаткові можливості для розвитку

У Комітеті Верховної Ради з питань антикорупційної політики працюють над підготовкою до другого читання проекту змін до закону про публічні закупівлі, які стосуються спрощення організації та проведення відповідних процедур сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами (№ 5289). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/354803).

Денис Шмигаль: «Нам є чим пишатися і є про що розповісти»

Під час учорашнього засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підбив підсумки року, що минає. «Ми розпочали безплатне щеплення для всіх громадян безпечними та перевіреними вакцинами. І головне — вони захищають від важкого перебігу хвороби. Найближчим часом будуть щеплені 50 відсотків дорослих українців, для чого у нас достатньо вакцин», — сказав він, нагадавши, що від початку року в Україну поставлено понад 40 мільйонів доз. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/354801).

Реформа децентралізації виходить на фінішну пряму

ЇЇ вважають однією з найуспішніших у нашій країні. Стартувала реформа децентралізації влади ще у квітні 2014 року. Відтоді крок за кроком ми впевнено рухаємося в напрямку посилення влади на місцях. Після місцевих виборів, які в жовтні 2020-го відбулися в кожному куточку нашої країни, реформа вийшла на новий рівень, і 2021-й став для неї такою собі злітною смугою. Як пройдено цей шлях, що вже вдалося зробити, а що ще чекає на нас попереду? Підбиваємо підсумки реформи децентралізації з головою Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрієм Клочком. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/354791).

Як австралійська та японська співпраця сприяє Україні

Упродовж грудня 2021 року група громадян з японського міста Гіфу уважно слухала серію передач про Україну. Вони дізналися чимало цікавого з багатовікової історії України, починаючи з епохи Київської Русі й до теперішнього часу, через призму української державності та суверенітету. Завдяки цим передачам японський слухач уперше почув про русифікацію українського населення, яка насаджувалася впродовж століть, про фальсифікацію української історії, яка почалася в XVI столітті та продовжує практикуватися російським режимом і в наш час. Саме з такої точки зору подавалася інформація про Революцію Гідності під час Евромайдану, анексію Криму та жахливі наслідки сучасної війни, яку Росія веде в Україні. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/354778).

Окупанти гатили з гранатометів

За добу (станом на 29.12) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, на Луганщині, неподалік Катеринівки, противник відкривав вогонь з автоматичних та протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї. У бік Кримського окупанти відкривали вогонь зі станкових і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Новолуганського проросійські збройні формування вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. (читайте у «Голосі України» на 16 стор. >>> article/354785).

Російська Феміда ліквідувала правозахисний центр «Меморіал»

Верховний суд РФ задовольнив вимогу Генеральної прокуратури Росії і припинив діяльність міжнародного історико-просвітницького товариства «Меморіал». У рішенні російської Феміди, яке оголосила суддя Алла Назарова, зазначається: «Суд вирішив: позовну заяву генерального прокурора РФ задовольнити, ліквідувати Міжнародну громадську організацію «Міжнародне історико-просвітницьке, благодійне та правозахисне товариство «Меморіал», її регіональні відділення та інші структурні організації». (читайте у «Голосі України» на 16 стор. >>> article/354787).

Повний випуск «Голосу України» від 30.12.2021 на сайті http://www.golos.com.ua