Привітання Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з Новим роком та Різдвом Христовим

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 грудня 2021, 17:59

 

Дорогі українці, напередодні новорічних і різдвяних свят хочу звернутися до кожного з вас із побажаннями щастя, добра, здоров’я, любові та родинного затишку у ваші оселі.

У ці дні прийнято підбивати підсумки року, який минає, та будувати плани на наступний рік, який скоро прийде на наш поріг. 

У ці дні прийнято збиратися за різдвяним родинним столом, зустрічати першу Вифлеємську зорю та обмінюватися думками про минуле, теперішнє та прийдешнє.

Чим запам’ятався нам 2021 рік? Цей рік був роком відновлення після пандемії: відновлювалась економіка, медицина, відновлювалися стосунки у родинах, наші діти знову пішли до школи, а дистанційна освіта вже не здається нам такою важкою, як раніше. Відновлювалися темпи економічного зростання в усьому світі, а в Україні ми реагували на це серйозними реформами, які у найближчі роки дадуть ще більше зростання економічного потенціалу нашої країни.

Ми працювали над законопроектами про локалізацію для того, щоб українські виробники отримали велику кількість економічних замовлень.

Ми працювали над продовженням земельної та соціальних реформ.

Ми багато робили для того, щоби в Україні продовжувались антикорупційні реформи. Урешті-решт ми ухвалили судову реформу, на яку так довго очікувало суспільство. 

Ми працювали над тим, щоб українська молодь отримала найкращі гарантії для свого розвитку, а українські родини були захищені. Наша команда в Уряді працювала над тим, щоби в Україні будувалися дороги, дитячі садки, школи, басейни, щоби відбувалося справжнє Велике будівництво, яке ви можете вже побачити у кожній своїй громаді. 

Усе це ми робили разом однією політичною командою на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським. Разом з Главою держави ми будуємо стратегію нашого майбутнього та втілюємо ці плани у конкретні дії Уряду та конкретні закони у Парламенті.

Наступного року ми будемо працювати над економічним паспортом українця – для того, щоби з 2019 року усі народжені діти через 18 років отримали серйозні виплати від держави.

Плануємо втілити накопичувальну пенсійну систему, щоб Україна нарешті долучилася до клубу країн, де люди з будь-якого покоління можуть розраховувати на пенсію, яку вони самі собі відкладуть і на яку самі собі зароблять.

Будемо працювати над завершенням реформи СБУ для того, щоби Служба безпеки стала справжнім розвідувальним, а не «кошмарячим» органом.

Продовжимо антиолігархічні реформи, щоби в Україні встановлювалася справедливість, і олігархічний стан економіки виправлявся.

Напередодні 2022 року хотілося би побажати всім українським політикам злагоди, аби працювати разом над єдиною метою – об’єднувати Україну та рухати її вперед в економічному, політичному плані, робити її справжнім регіональним лідером, втілювати всі ті завдання, які український народ ставить перед владою.

Звичайно, ми очікуємо і на просування у процесі встановлення миру. Сподіваємось, що наступного року бачитимемо мирне небо над Україною. Ми маємо зміцнювати свій статус на міжнародній арені: укріплювати стосунки з дружніми до нас народами та країнами і продовжувати створювати коаліцію проти країни-агресора, яка щодня думає про те, як зробити Україні гірше.

Хотів би звернутися до всіх українських політиків, щоби ми всередині країни думали над тим, як зробити Україні краще. Я думаю, що ця мета нас може об’єднувати і рухати до наступних перемог України та українців.

З Новим роком! З Різдвом Христовим! Дякую всім за участь у житті країни у 2021 році та закликаю зберігати такі самі темп і настрій у 2022 році!

Слава Україні!