Комітет з питань бюджету погодив розподіл коштів на заходи, пов'язані із боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 грудня 2021, 10:30

Комітет з питань бюджету на своєму засіданні погодив розподіл коштів за бюджетною програмою "Заходи, пов'язані із боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19".

Відповідно до ухваленого рішення, передбачено спрямування, зокрема:

1,75 млрд грн - Мінсоцполітики на здійснення Фондом соціального страхування страхових виплат у зв'язку із тимчасовою втратою працездатності (лікарняні);

704,3 млн грн - Мінекономіки для виплати Фондом страхування на випадок безробіття допомоги по безробіттю;

34,576 млн - Мін’юсту для здійснення державною установою “Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України” та її відокремленими структурними підрозділами, заходів з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

16,4 млн грн - на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров'я у Закарпатській області.

Також Комітет з питань бюджету погодив виділення 210 млн грн МОЗ на придбання рентгенівських апаратів для 73 закладів охорони здоров'я по всій Україні. 

Ще 39,927 млн грн - на закупівлю обладнання для розвитку послуг з трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин двом закладам охорони здоров'я: КНП "Львівське територіальне медичне об'єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" та КНП "Черкаський обласний онкологічний диспансер". В останньому протягом 2021 року виконано 32 операції з ТГСК.

За інформацією МОЗ, починаючи з 2021 року в Україні розпочали надавати послуги з неродинної алогенної трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин пацієнтам дорослого віку. При цьому потреба в забезпеченні пацієнтів послугами ТГСК все ще залишається одним із найважливіших викликів усій системі охорони здоров'я України. 

Згідно з рішенням, 90 млн грн передбачено на додаткове забезпечення послугами з трансплантації 43 пацієнтів.

Також Комітет погодив спрямування 22,562 млн грн на придбання 48 квартир та 6 будинків для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб у Волинській, Київській, Одеській, Полтавській, Рівненській та Херсонській областях.