Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України розглянув проект Постанови про внесення змін до календарного плану шостої сесії Парламенту IX скликання (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 грудня 2021, 12:00

 
Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України на засіданні 15 грудня розглянув депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Ірини Геращенко з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами Юрієм Камельчуком та Олександром Ковальчуком.

У розгляді питання взяли участь народні депутати І. Геращенко та Ю. Камельчук. Під час обговорення члени Комітету наголошували на необхідності надання телеканалом «Рада» відеоматеріалів про перебіг пленарного засідання у відповідь на запит Комітету.

Учасники засідання розглянули проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2022 року). Також було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», № 6429. Проектом Постанови пропонується внести зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Постановою № 1628-IX, щодо роботи Парламенту у січні 2022 року, передбачивши:

тиждень з 17 по 21 січня – роботу в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах);

тиждень з 24 по 28 січня: 24 січня – засідання Погоджувальної ради. Самостійна робота народних депутатів України, пов’язана із здійсненням депутатських повноважень, 25 січня - пленарне засідання, 26 січня - пленарне засідання. Робота в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах), 27 січня - пленарне засідання, 28 січня - година запитань до Уряду. Пленарне засідання. Закриття сесії.

У своєму висновку  Комітет рекомендує Верховній Раді визначитися щодо проекту шляхом голосування.

Під час засідання було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича - кримінальне провадження № 12014170110000192, внесене до ЄРДР 11.02.2014», № 6428. Проектом пропонується утворити відповідну ТСК та визначити мету, завдання її діяльності, кількісний та персональний склад Комісії та встановити термін її діяльності, термін подання звіту ТСК. Комітет у своєму висновку рекомендує Парламенту, відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту, визначитися щодо проекту Постанови № 6428 шляхом голосування з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету, викладених у висновку.

Розгляд питання на відповідність оформлення та реєстрації проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення сприятливих умов для товаровиробників при реалізації харчових продуктів» (№ 6068), «Про внесення змін до Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» (щодо подолання практик недобросовісної конкуренції у сфері поставок сільськогосподарської продукції), (№ 6068-1), «Про захист від недобросовісних торгових практик у відносинах між суб’єктами господарювання у сфері постачання сільськогосподарських та харчових продуктів», (№ 6068-2), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту від недобросовісної конкуренції», (№ 6068-3), та проекту Закону України «Про основні засади торговельної діяльності харчовими продуктами», (№ 6155), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам відкладений.