Олександр Корнієнко пояснив, як зміниться парламентський телеканал «Рада»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 грудня 2021, 14:00

Парламентський телеканал «Рада» повинен розвиватися відповідно до вимог часу, водночас його подальше оновлення жодним чином не вплине на повноту трансляцій пленарних засідань Верховної Ради України. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, спілкуючись із журналістами в кулуарах Парламенту 15 грудня.

«Скасувати трансляцію пленарних засідань неможливо, адже це стане порушенням постанови №1006 «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації». Верховна Рада не може впливати на редакційну політику, але ми готові активно підтримувати парламентського мовника незалежно від формату: якщо буде ток-шоу, значить, братимемо участь у ньому, якщо аналітична програма – відвідуватимемо її», – пояснив Перший заступник Голови Парламенту.

За його словами, зараз керівництво та працівники каналу докладають усіх зусиль, щоби зробити його більш привабливим для глядачів. «Якщо інші телеканали показують шоу і залучають глядача різними інтертейнмент- та медійними технологіями, то чому канал «Рада» має залишатися в стилі 2001 року? Відтак, давайте він теж буде у стилі 2021 року, і тоді чесно конкуруватиме з іншими мовниками», – підкреслив Олександр Корнієнко.

Також він поінформував, що оновлення парламентського мовника передбачатиме встановлення студії й у приміщенні Кабінету Міністрів України, що допоможе створити дієвий публічний діалог законодавчої та виконавчої гілок влади, який наразі можливий передовсім лише в межах години запитань до Уряду кожної пленарної п'ятниці.

«На початку кожного скликання ухвалюється постанова про порядок висвітлення органів Верховної Ради. Такий документ ухвалило й дев'яте скликання 29 серпня 2019 року. У ньому йдеться про те, що телеканал «Рада» та парламентська газета «Голос України» мають висвітлювати діяльність усіх депутатів пропорційно, забезпечивши повне представництво всіх фракцій та груп. Тому, наприклад, до студії в Кабміні може точно потрапити опозиційний політик, а якщо діалог із ним вестиме хтось із членів Уряду, то така дискусія точно стане цікавішою», – зазначив Олександр Корнієнко.