Руслан Стефанчук: Україна має стати привабливою для інвестицій, інновацій та створення нових робочих місць

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 грудня 2021, 15:08

 

Україна має стати привабливою для інвестицій, інновацій та створення нових робочих місць. Про це зазначив Руслан Стефанчук під час зустрічі з членами Американської торговельної палати в Україні.

Учасники обговорили можливість подальшого покращення бізнес-клімату в країні.

«У Президента і Верховної Ради України є бачення щодо підтримки інвесторів. Навіть була ідея створити в Парламенті окремий комітет щодо підтримки інвестицій. Ми прагнемо, щоб з кожним роком Україна ставала більш привабливою для інвесторів», — зазначив Руслан Стефанчук.

Голова Парламенту України нагадав, що зараз над цим працює Комітет з питань економічного розвитку. Завдяки його роботі зокрема та Парламенту України в цілому було прийнято закони про «інвестиційних нянь», деолігархізацію, доопрацьовується законопроєкт «Про акціонерні товариства» тощо.

«З метою стимулювання розвитку цифрової держави буде запроваджено правовий режим «Дія Сіті», створюються сприятливі умови для ведення інноваційного бізнесу в Україні, розбудови цифрової інфраструктури. Тож залучення іноземних інвестицій залишається явним пріоритетом для Парламенту України», — наголосив спікер Верховної Ради.

До того ж, як зазначив він, Президент України ініціює законопроєкт про економічний паспорт українця, відповідно до якого плата за використання надр накопичуватиметься на персональних рахунках дітей українських громадян.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України