Руслан Стефанчук: Співпраця України з Організацією економічного співробітництва та розвитку сприяє поліпшенню системи державного управління нашої країни

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 грудня 2021, 13:59

 

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) уже не перше десятиліття надає підтримку ініціативам, які сприяють трансформації економіки України та поглибленню міжнародної економічної інтеграції. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час заходу Організації економічного співробітництва та розвитку з Верховною Радою України.

Голова Парламенту України обговорив з учасниками вебінару шляхи зміцнення зв’язків між ОЕСР і Верховною Радою України та напрямки подальшої співпраці. Особливу увагу було приділено обговоренню найкращих світових стандартів у сфері забезпечення ефективної підзвітності, прозорості процесів прийняття рішень.

«Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини пропонується надалі брати участь у роботі комітетів ОЕСР із питань захисту права на доступ до публічної інформації, а також, спільно з іншими органами, до компетенції яких віднесено імплементацію вказаних стандартів, розробляти пропозиції щодо вдосконалення нормативного регулювання у відповідній сфері з урахуванням наведених стандартів ОЕСР», — наголосив Руслан Стефанчук.

Політик нагадав, що Україна зараз перебуває в стані, коли Російська Федерація здійснює агресію й постійно погрожує подальшою ескалацією цієї агресії.

«Ми змушені зважати на це, коли намагаємося впроваджувати нові стандарти, розроблені іншими країнами в мирний час. Водночас ми з оптимізмом дивимося в майбутнє, тому що наш курс на членство у ЄС залишається незмінним», — зазначив Руслан Стефанчук.

Спікер Верховної Ради України запропонував експертам ОЕСР напрацювати чіткі плани щодо подальшого наближення України до ЄС.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України