Олександр Корнієнко: Оборона, молодь, цифровізація – ключові пріоритети нашої держави

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
06 грудня 2021, 19:48

 

Епоха, коли Збройні Сили України фінансувалися за залишковим принципом, закінчилася. Сьогодні держава робить все для того, щоб військо було сучасним, ветерани та учасники АТО/ООС були соціально забезпечені, а військові мали гідні зарплати.

Про це сказав Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час візиту до Військового інституту телекомунікації та інформатизації ім. Героїв Крут.

«Оборона, молодь, цифровізація та інформатизація – це ключові пріоритети нашої держави і нашої команди. Важливо накопичувати ваші наукові надбання, досвід, навички. Також ми підтримуємо все, що поєднує цифровізацію та військо. Власне, Президент виступив за створення сучасного центру кібербезпеки. І ми багато працюємо над тим, щоб молодь мала можливості працювати в Україні, мала всі умови для життя та роботи, щоб брала участь в управлінні країни», – зазначив він.

Олександр Корнієнко розказав, що держава вже робить для розвитку галузі. Так, зокрема видатки на оборону та безпеку становлять рекордні понад 320 млрд грн, наступного року 5,5 млрд буде виділено на житло для ветеранів АТО, прийнято низку важливих законодавчих рішень: реформа оборонних закупівель, дисциплінарний статут, закон про військових капеланів. 

Окрім того, зазначає він, триває військове співробітництво з різними країнами. У листопаді Верховна Рада ратифікувала рамкову угоду про військову співпрацю між Україною та Туреччиною.

«ЗСУ стають частиною стратегії не лише  оборони та захисту, але й економіки. Ми починаємо відновлювати оборонне замовлення, експортувати його, працюємо над тим, щоб сучасна армія могла застосовувати сучасні технології», – підсумував Олександр Корнієнко.