1 грудня 2021 року відбулося засідання Бюро Парламентської асамблеї ОБСЄ

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 грудня 2021, 16:31

 

1 грудня у форматі відеоконференції відбулося засідання Бюро  Парламентської асамблеї ОБСЄ, у якому взяв участь Заступник Керівника Постійної делегації Верховної Ради України, Віце-президент Постійного комітету з економічних питань, науки, технологій і навколишнього середовища ПА ОБСЄ Артур Герасимов.

У ході засідання члени Бюро заслухали доповідь Президента Асамблеї Маргарети Седерфельт (Швеція), Скарбника Петера Юель-Йенсена (Данія), Генерального секретаря Роберто Монтеллі та представника від держави, головуючої в ОБСЄ, Постійного представника Швеції Ульріки Фунеред.

Маргарета Седерфельт повідомила про свою діяльність після осінньої зустрічі ПА ОБСЄ, зокрема, про візит до Туреччини як важливий крок для зміцнення співробітництва з низки ключових питань ОБСЄ.

У рамках загальної дискусії члени Бюро обговорили актуальні міжнародні питання, а саме безпекову ситуацію на сході України, мирне врегулювання ситуації в Нагорному Карабасі, вплив кліматичних змін на безпеку регіону, питання щодо нелегальної міграції, зокрема ситуацію на кордонах держав-членів ЄС з Республікою Білорусь, а також безпекову та гуманітарну ситуацію в Афганістані.

Заступник Керівника Постійної делегації Артур Герасимов у своєму виступі повідомив присутніх про безпекову ситуацію на сході України та в акваторіях Чорного і Азовського морів, блокування роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ російськими найманцями, про загрози енергетичній безпеці України та державам регіону від реалізації проекту «Північний потік ІІ» і ситуацію на кордоні з Російською Федерацією.