Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2021-2025 роки

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
03 грудня 2021, 14:15

1 грудня Комітет з питань економічного розвитку на своєму засіданні розглянув проект Закону «Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2021-2025 роки» (№ 6129).

У проекті пропонується затвердити Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму України на 2021-2025 роки, яка передбачає виконання перспективних проектів, розроблення ключових зразків космічної техніки, організацію робіт, орієнтованих на кінцевого користувача, принципове покращення міжнародного співробітництва, одержання вагомих результатів в пріоритетних напрямах національного розвитку, в першу чергу у забезпеченні завдань національної безпеки і оборони.

Також пропонується передбачити фінансування Програми, як з державного бюджету, так і інших джерел: інвестиційних і інноваційних фондів, за рахунок власних коштів підприємств.

Члени Комітету підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону у першому читанні за основу.

На засіданні у другому читанні був розглянутий проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління» (№ 5572).

Законопроектом пропонується розблокувати роботу організацій колективного управління у сферах публічного виконання та публічного сповіщення музичних недраматичних творів, надавши можливість тим із них, які на сьогодні внесені до Реєстру організацій колективного управління, здійснювати добровільне колективне управління майновими правами правовласників, щодо яких належні організації колективного управління мають право здійснювати управління, до моменту затвердження Міністерством економіки рішення про акредитацію нових організацій колективного управління у порядку, визначеному законодавством.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект в другому читанні та в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням.

Також Члени Комітету розглянули заяву Дмитра Сенниченка про звільнення з посади Голови Фонду державного майна України і ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді задовільнити її.

Комітет розглянув проект Закону «Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" щодо надання можливості приватизації житлового фонду, що перебуває в комунальній власності» (№ 3031), направлений на повторне перше читання, і ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді зняти його з розгляду.

На засіданні затверджено пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2022 рік (підготовленого Урядом, комітетами Верховної Ради України та Офісом Президента України) з урахуванням результатів аналізу виконання Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік.