До Міжнародного дня волонтера у Верховній Раді України розгорнуто експозицію світлин «Польові портрети» режисера і журналіста Сергія Пильника

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 грудня 2021, 15:05

До Міжнародного дня волонтера в кулуарах третього поверху адміністративного будинку Верховної Ради України розгорнуто експозицію світлин «Польові портрети» режисера і журналіста Сергія Пильника.

 В життєписі кожного народу є події, які з часом стають його історією та об’єднують у націю. Такою стала війна на східних кордонах країни. Фотопортрети українських військових Сергія Пильника стали своєрідною розповіддю про те, як змінює війна ставлення до життя і вічних людських цінностей.

 Фотовиставка «Польові портрети» це своєрідний звіт про людину на війні.  З кожним з вояків, що представлені на світлинах, автор познайомився особисто на «Локації 0», на межі війни.

Сьогодні на виставці представлена лише незначна частина робіт, яку автор зробив за останні роки. «Польові портрети» стали своєрідною фото звісткою з передової для рідних і близьких українських воїнів у період з 2016 до 2019 років. Багато героїв світлин віддали своє життя за мирне небо над Україною.

Серед робіт є унікальна – автор зафіксував кулю снайпера, яку можна побачити на фоні бороди бійця зліва. Це було під Троїцьким за 250 метрів від лінії зіткнення. Снайпер працював з глушником, тож проліт кулі всі сприйняли за джмеля. Дивне те, що Сергій за мить до цього попросив трійцю податися назад. Експерти казали, що це куля калібру 5,45, могла покласти під тим кутом усіх трьох.

 Виставка світлин організована за ініціативою БО «Слава вам захисникам, вдячність вашим сім’ям».