Руслан Стефанчук: Для зростання частки людського капіталу в національному багатстві важливою є законодавча підтримка його розвитку

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
02 грудня 2021, 10:13

 

Інвестиції в людський капітал – визначальна умова економічного розвитку кожної держави. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час форуму «Людський капітал-2030».

Голова Парламенту наголосив, що, за оцінками Світового банку, Україна має конкурентну перевагу у вигляді потужної системи освіти. Водночас частка людського капіталу в національному багатстві залишається невеликою. Це лише 34% (середній показник у державах Європи та Центральної Азії – 62%).

«Для зростання частки людського капіталу в національному багатстві важливою є законодавча підтримка розвитку людського капіталу. Верховна Рада України спільно з Урядом працюють над вдосконаленням чинних та створенням нових законодавчих актів у сфері освіти та зайнятості», – наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, пріоритетними в цьому напрямку є законодавчі ініціативи, спрямовані на розвиток національної системи кваліфікацій, яка знаходиться на перетині цих сфер.

«Водночас серйозним викликом є трансформація ринку праці з погляду цифровізації багатьох процесів. Це стосується питань автоматизації звітності по ринку праці, аналізу інформації для прийняття відповідних рішень, застосування штучного інтелекту для моніторингу та прогнозування попиту і пропозиції на ринку праці», – поінформував Голова Парламенту України.

Руслан Стефанчук переконаний, що Верховна Рада України буде підтримувати законодавчі ініціативи, що стосуються розвитку людського капіталу та розбудови національної системи кваліфікацій, які спрямовані на благо Української держави.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України