Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики оголосив конкурсний відбір на вакантну посаду члена Ради Національного банку України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 грудня 2021, 16:02

На своєму засіданні 30 листопада Комітет у форматі відеоконференції розглянув питання про конкурсний відбір на вакантну посаду члена Ради Національного банку України.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що на конкурс з відбору претендентів на вакантну посаду члена Ради Національного банку України, оголошений 2 квітня 2021 року, надійшло п’ять заяв. Однак, за його словами, у зв’язку з набуттям чинності Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України», значно змінилися вимоги та обмеження щодо осіб, які можуть бути членами Ради НБУ.

У цій ситуації Данило Гетманцев запропонував скасувати попередній конкурс на вакантну посаду і оголосити новий.

Комітет підтримав пропозицію і ухвалив рішення скасувати незавершений конкурс та оголосити новий конкурсний відбір на вакантну посаду члена Ради Національного банку України, встановивши граничний термін прийому документів від претендентів 16 грудня 2021 року.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про Національний банк України», кандидатури осіб для призначення Верховною Радою членами Ради Національного банку проходять обговорення на спеціальному відкритому засіданні профільного комітету Верховної Ради, який вносить свої рекомендації Верховній Раді.

З огляду на зазначене, Комітетом 1 грудня 2021 року оголошено прийом документів від претендентів для участі у конкурсному відборі на посаду члена Ради Національного банку України.

Докладніше про умови конкурсу за посиланням: http://komfinbank.rada.gov.ua/news/main_news/74706.html