Держбюджет, "Дія Сity", "ресурсний" законопроєкт: що планує розглянути Рада цього тижня

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 листопада 2021, 17:02

 

Ухвалення проєкту Державного бюджету на 2022 рік, розгляд «ресурсного» законопроєкту №5600 — це ті фундаментальні ініціативи, які Парламент України має розглянути цього пленарного тижня. Про це зазначив Руслан Стефанчук під час брифінгу.

«Ми очікуємо від Кабінету Міністрів України відповідного представлення кінцевого варіанту Бюджету. Також у нас будуть два законопроєкти, які стосуватимуться змін до Державного бюджету на 2021 рік», — повідомив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України не бачить передумов, що ухвалення проєкту Державного бюджету на 2022 рік затягнеться на «бюджетну ніч», але допускає можливість у такому випадку зміни календарного плану проведення шостої сесії  Парламенту України.

«Якщо проєкт Держбюджету на 2022 рік не буде підтриманий у другому читанні народними депутатами, ми повинні бути готові до того, що до нового року ми змінимо календарний план і будемо щодня голосувати постатейно для того, щоб до нового року ухвалити Державний бюджет. Тому що це важливо для народу України», — підкреслив спікер.

Також парламентарії розглянуть законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який розширить права платників податків.

«Він має додати, за різними оцінками, орієнтовно 15 млрд грн до казни України», — пояснив Руслан Стефанчук.

Окрім того, депутати розглянуть низку інших важливих ініціатив. Серед них — законопроєкт №4626, який передбачає створення Служби військового капеланства та законодавчо закріпить статус військових капеланів як військовослужбовців.

Руслан Стефанчук сподівається, що на цьому тижні також вдасться розглянути законопроєкт про "Дія Сity" №5376, що допоможе Україні посісти гідне місце серед світових лідерів цифрової економіки.

Голова Парламенту України звернув увагу й на те, що в середу, 1 грудня до 30-річчя з Дня всеукраїнського референдуму Президент України звернеться з посланням про внутрішнє й зовнішнє становище України. А у п’ятницю, 3 грудня під час Години запитань до Уряду депутати заслухають Міністра оборони Олексія Резнікова, де він розкаже про готовність країни у сфері обороноздатності.



Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України