У Парламенті почнуть обговорення тексту змін до Конституції в частині децентралізації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 листопада 2021, 13:47

Текст змін до Конституції України в частині децентралізації опублікують та винесуть на публічне обговорення вже цього тижня.

Про відповідні плани заявив Перший заступник Голови Парламенту Олександр Корнієнко під час Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

«Цього тижня очікуємо публікацію та винесення на обговорення тексту змін до Конституції в частині децентралізації. Це не внесення законопроєкту на розгляд, а попереднє обговорення тексту на базі Верховної Ради. Такі обговорення тривали майже два роки на базі громадських організацій, асоціацій місцевого самоврядування, тепер ми переходимо до обговорення в площині Парламенту», – сказав Перший віцеспікер  Верховної Ради.

Руслан Стефанчук також додав, що на базі Комітету з питань правової політики та Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування буде створено робочу групу, яка надалі працюватиме з текстом змін до Конституції.

«Просив би Комітет з питань правової політики та Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування долучитися до обговорення, створити міжкомітетську робочу групу та долучити до неї представників усіх фракцій і груп», – закликав Олександр Корнієнко.