Руслан Стефанчук вшанував пам'ять жертв голодоморів в Україні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
27 листопада 2021, 18:05

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук разом із Президентом України Володимиром Зеленським узяли участь у заході зі вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні, який відбувся в Національному музеї Голодомору-геноциду.

Пам’ять жертв голодоморів також ушанували: перша леді Олена Зеленська, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Учасники церемонії поклали до скульптури «Гірка пам’ять дитинства» символічні композиції з колосків.

«Сьогодні всі ми єднаємося та вшановуємо пам'ять невинних жертв Голодомору 1932 — 1933 років. Так, це болюча пам’ять. Водночас вона дає зрозуміти, як важливо зберегти здобуте для нас такою дорогою ціною. Лише спільно ми можемо пройти всі випробування та віднайти правду, за скількома б замками її від нас не ховали. Де б ви не були, — згадайте і вшануйте пам'ять жертв голодоморів в Україні», — закликав Руслан Стефанчук.

Голова Парламенту України долучився до традиційної акції «Запали свічку», вшанував пам’ять жертв голодоморів в Україні хвилиною мовчання та ознайомився з експозицією Національного музею Голодомору-геноциду.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України