Канада передала Україні завірену копію канадського закону про визнання Голодомору актом геноциду українського народу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 листопада 2021, 14:51

 Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза вручила Голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку завірену копію оригіналу Закону «Про встановлення дня пам’яті жертв голоду і геноциду («Голодомору») в Україні та визнання голоду 1932-33 рр. в Україні актом геноциду», ухваленого Парламентом Канади 27 травня 2008 року.

«Я хочу подякувати Канаді за те, що вона однією з перших визнала Голодомор в Україні актом геноциду українського народу. Це важливий знак солідарності з Україною», — зазначив Руслан Стефанчук.

Голова Парламенту України також висловив вдячність Канаді за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, участь у Кримській платформі, надання нашій державі фінансової та безпекової допомоги. За його словами, Україна цінує незмінний курс Канади на посилення санкційного тиску на РФ.

«Наразі очікуємо формування нового складу Групи дружби з Україною у Парламенті Канади, щоб ми могли у парламентському вимірі продовжити співпрацю між Україною та Канадою», — зазначив Руслан Стефанчук.

Крім того, спікер Парламенту України відзначив успішність реалізації канадсько-української парламентської програми (Canada-Ukraine Parliamentary Program), яка цього року відзначає 30-річчя. Вона допомагає молоді з України щороку ознайомлюватися ізсередини з діяльністю Парламенту Канади.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України