У Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулася зустріч з делегацією Палати Представників Республіки Індонезія

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 листопада 2021, 15:27

 

23 листопада у Комітеті відбулася зустріч з делегацією Комітету з соціальних і релігійних питань, а також з питань прав жінок Палати Представників Республіки Індонезія, яка відвідала Україну, зокрема, з метою вивчення передового досвіду Верховної Ради України щодо забезпечення ефективного управління системою соціального забезпечення.

У зустрічі взяли участь заступник голови Комітету Вадим Струневич, голова підкомітету з питань соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та регулювання діяльності їх підприємств і громадських об'єднань Сергій Гривко (в режимі відеоконференції) та голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко.

Сторони поділилися практичним досвідом державних політик в соціальній сфері України та Індонезії, зокрема, у забезпеченні ефективного управління програмами соціального забезпечення/допомоги громадянам, які її потребують. Також порушувалися питання державної допомоги в подоланні викликів та наслідків пандемії COVID-19, зокрема, забезпечення освітнього процесу в карантинний період та протиепідемічних заходів.

За результатами зустрічі заступник голови Комітету Вадим Струневич запропонував представникам делегації Республіки Індонезія зустрітися з керівництвом Міністерства соціальної політики для отримання інформації щодо пріоритетних дій центрального органу виконавчої влади відповідно до програми діяльності Уряду України.

Сторони погодилися, що подібні зустрічі сприятимуть розвитку дружніх, взаємовигідних стосунків між Україною та Республікою Індонезія.