Огляд головних тем «Голосу України» від 19 листопада

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
19 листопада 2021, 10:00

Сьогодні у «Голосі України»:

Слідуй за мною — роби як я!

Мораторій залишиться, але ринок деревини стане прозорішим

Україна готова зменшити вартість транзиту газу

Продовжили реформування небанківського фінансового ринку

Справа Майдану: досудове розслідування очевидного завершено

Ситуація на фронті загострилася

Найбільше хворих — у столиці

В ООН знову згадали про права людини в Криму

 

Слідуй за мною — роби як я!

Учора Збройні Сили України відсвяткували День сержанта. Розвиток сержантського корпусу — ключовий пріоритет реформування та розвитку ЗСУ. З минулого року в Україні діє новий перелік військових звань рядового, сержантського і старшинського складу. І тепер він взаємосумісний із сержантським складом збройних сил провідних держав—членів НАТО. Сержант — беззаперечний лідер для солдата, зразок для підлеглих і опора для командирів. У системі ЗСУ сержантський склад несе на собі найрізноманітніший спектр завдань — від навчання і виховання особового складу до виконання безпосередньо бойових завдань, організації і обслуговування техніки, забезпечення матеріально-технічних та тилових питань. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/353568).

Мораторій залишиться, але ринок деревини стане прозорішим

Пленарне засідання Верховної Ради України 18 листопада 2021 року.

Верховна Рада підтримала в першому читанні (276 «за») законопроект «Про ринок деревини» (№ 4197-д), який передбачає комплексне врегулювання відносин, пов’язаних з купівлею-продажем деревини, а також визначення правових, економічних та організаційних засад функціонування ринку деревини. Документ також узгоджує законодавство в частині роботи лісового порталу, який є важливою складовою забезпечення максимальної прозорості ринку деревини. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/353574).

Україна готова зменшити вартість транзиту газу

Президент України Володимир Зеленський та Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час телефонної розмови обговорили питання енергетичної безпеки Європи. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/353569).

Продовжили реформування небанківського фінансового ринку

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України 18 листопада 2021 року.

До порядку денного скликаного на вимогу Президента позачергового пленарного засідання було включено шість питань, пов’язаних із фінансами та змінами до Митного і Податкового кодексів. Про суть цих законопроектів перед початком розгляду розповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353580).

Справа Майдану: досудове розслідування очевидного завершено

Напередодні річниці Революції Гідності прокуратура звинуватила «членів злочинної групи» на чолі з Януковичем у розстрілах на Майдані. Заочно.

Завершено досудове розслідування щодо президента-втікача Віктора Януковича та дев’яти високопосадовців, які 18—20 лютого 2014 року організували силову протидію мітингувальникам у центрі столиці. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/353548).

Ситуація на фронті загострилася

За добу (станом на ранок 18.11) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню, дев’ять з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/353518).

Найбільше хворих — у столиці

В Україні станом на ранок 18 листопада зафіксовано 20 591 новий випадок захворювання на COVID-19. Найбільше недужих у Києві (1 483), Дніпропетровській (1 892), Запорізькій (1 240) та Полтавській (1 100) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/353550).

В ООН знову згадали про права людини в Криму

Третій комітет 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН днями ухвалив проект оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна». Про це поінформували в Міністерстві закордонних справ України, уточнивши, що схвалення цього документа Генасамблеєю ООН очікується у грудні. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/353567).

Повний випуск «Голосу України» від 19.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua