Огляд головних тем «Голосу України» від 17 листопада

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 листопада 2021, 10:00

Сьогодні у «Голосі України»:

Руслан Стефанчук: «Законопроект про правотворчу діяльність — це Конституція у сфері нормотворення»

Росію попереджають про серйозні наслідки

Щеплені від ковіду отримають по тисячі гривень

Серйозні виклики і корисні зміни

Гідне вшанування військової звитяги УПА

Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України у сфері освіти і науки

Київ не залишать на самоті перед агресором

Міграційне протистояння загострюється

 

Руслан Стефанчук: «Законопроект про правотворчу діяльність — це Конституція у сфері нормотворення»

Пленарне засідання Верховної Ради України 16 листопада 2021 року.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про право-творчу діяльність (№ 5707). Співавтор законопроекту, народний депутат Руслан Стефанчук у своєму виступі наголосив, що законопроект про правотворчу діяльність — це той документ, яким пишатиметься нинішнє скликання Верховної Ради. «Це Конституція у сфері нормотворення, яка встановлює єдині правила прийняття, дії, а також моніторингу нормативно-правових актів», — підкреслив він, зазначивши, що цей законопроект розроблявся понад два роки, до його розробки було залучено низку правових інститутів, а співавторами документа стали майже 200 народних депутатів із різних фракцій. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/353455).

Росію попереджають про серйозні наслідки

Глави МЗС Німеччини та Франції у спільній заяві після зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Брюсселі підтвердили, що Росію чекають серйозні наслідки в разі нової спроби підриву територіальної цілісності України. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/353450).

Щеплені від ковіду отримають по тисячі гривень

Держава продовжує підтримувати бізнес та громадян, які постраждали від пандемії COVID-19, а також розробляє низку нових інструментів для допомоги. Зокрема, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19 українці незабаром зможуть отримати від держави одну тисячу гривень. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353465).

Серйозні виклики і корисні зміни

Під час ХІІІ з’їзду партії «Слуга народу», який відбувся на початку цього тижня, головою партії обрали народну депутатку Олену Шуляк. «Вона є нашим відданим і щирим партійцем», — зауважив під час брифінгу Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, який раніше очолював партію. Звертаючи увагу на сильні сторони О. Шуляк, він згадав реформу в будівельній сфері, роботу на посаді заступниці голови фракції, а також управлінський досвід у бізнесі. Цю кандидатуру узгодили із політичним лідером партії Володимиром Зеленським, повідомив О. Корнієнко. «Далі в партії будуть серйозні виклики, — зауважив він. — Але будуть і корисні зміни, які допоможуть рухатися вперед». (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353466).

Гідне вшанування військової звитяги УПА

Наступний рік стане знаковим для нашої держави — бо 14 жовтня 2022-го виповнюється 80 років Українській Повстанській Армії.

Про відзначення цієї знаменної події на державному рівні йшлося на черговій сесії Івано-Франківської обласної ради. Депутати прийняли звернення до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради щодо гідного святкування 80-річчя УПА. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353470).

Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України у сфері освіти і науки

Постанова Верховної Ради України № 1851-ІХ. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/353473).

Київ не залишать на самоті перед агресором

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним попередив, що Франція захищатиме територіальну цілісність України.

Як повідомило агентство AFP, розмова відбулася 15 листопада і тривала 1 годину 45 хвилин, під час бесіди Макрон висловив «нашу глибоку стурбованість і нашу готовність захищати територіальну цілісність України», зазначили в офісі президента Франції. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/353462).

Міграційне протистояння загострюється

У зв’язку з нарощуваними масштабами провокацій з боку білоруських служб, Польща посилила свої підрозділи в прикордонній зоні, а також безпосередньо на лінії кордону в місцях великого скупчення мігрантів. У центрі уваги — кількатисячний тимчасовий табір на білоруській частині прикордонного пункту пропуску «Брузги — Кузниця Білостоцька». (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/353463).

Повний випуск «Голосу України» від 17.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua