Повністю вакциновані школи мають працювати навіть у «червоній» зоні карантину, - Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 листопада 2021, 13:42

 

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала повернути до звичного режиму роботи усі школи в Україні, де від COVID-19 було щеплено 100% працівників.

На цьому вона наголосила під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп. Віцеспікерка звернула увагу на скарги і звернення директорів багатьох шкіл про те, що вони виконують постанову Кабінету Міністрів, згідно з якою 100% колективу має бути вакциновано, щоб працювати без обмежень навіть у «червоній» зоні карантину.

«Натомість, і ми говорили про це з Прем’єр-міністром, ці школи закривають і не дають працювати вчителям. Адже багато місцевих рад таким чином економлять на опаленні і діти не можуть повернутися до нормально навчання. Кращої антиреклами для вакцинації зараз, через такі подвійні стандарти, важко придумати», - зауважила Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради підкреслила: відповідальність місцевої влади полягає в тому, щоб налагодити роботу у своїх громадах таким чином, щоб повністю вакциновані школи працювали у звичному режимі, діти поверталися до навчання, а їхні батьки могли виходити на роботу.

«Я прошу Міністра освіти та науки і профільний Комітет Верховної Ради звернути особливу увагу на цю проблему. Треба моніторити та реагувати на такі приклади антивакцинаторської політики на місцях, адже це неприпустимо», - наголосила Олена Кондратюк.