У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано Закон про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 жовтня 2021, 17:30

У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №42 від 15 жовтня 2021 року опубліковано закони і постанову, прийняті під час п’ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Опубліковано тексти Законів:

- «Про внесення змін до Закону України «Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України» щодо військового поховального ритуалу», № 1622–IХ, який визначає порядок поховання загиблих (померлих) військовослужбовців та інших осіб, визначених законами України із проведенням військового поховального ритуалу; повноваження військових посадових осіб щодо організації поховання; а також на кого поширюються дії положень Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України в частині, що стосується поховання. Закон набув чинності 24 серпня 2021 року.

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єктів підвищеної небезпеки», № 1686–IХ, який, зокрема, уточнює: термінологію, яка використовується у цій сфері; повноваження відповідних центральних органів виконавчої влади та компетентного органу; порядок ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН); особливості подання інформації про ОПН тощо. Закон набуде чинності 6 серпня 2022 року.

- «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», № 1690–IХ, який набув чинності 5 серпня 2022 року. Законом зокрема, передбачені видатки за новою бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності», а також збільшено фінансування за програмами: «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення», «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери»; «Спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, що надається загальнодержавними закладами охорони здоров’я»; «Реалізація державного інвестиційного проекту "Будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит"»; «Забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, що проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, та фінансова підтримка системи державного іномовлення України» тощо.

- «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про чисельність Збройних Сил України» щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про основи національного спротиву», № 1703–IХ, який встановлює, що чисельність Збройних Сил України не перевищує 261000 осіб, у тому числі 215000 військовослужбовців. Закон набуде чинності 1 січня 2022 року.

Також міститься Постанова «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг», № 1642–IХ.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».