Перший заступник Голови Парламенту відвідав військово-морську базу «Південь» в Одесі

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
27 жовтня 2021, 17:56

 

У межах робочого візиту на Одещину та проведення заходів міжпарламентської ради Україна – НАТО (UNIC) Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко ознайомився з роботою військово-морської бази «Південь». Це основна військово-морська база Збройних сил України, що розташована в Одесі.

 Олександр Корнієнко зазначив, що в Україні до 2035 року мають намір реалізувати велику програму з розбудови військово-морського флоту. Також за підтримки Європейського Союзу, Великої Британії та США планується розпочати розбудову військово-морських баз.

 «Україна відновила військове кораблебудування. Активно створюється інфраструктура для будівництва військово-морського флоту: зокрема, малих підводних човнів, корветів і військових катерів. Незабаром побачимо перший український корвет, який буде збудовано разом із турецькими партнерами. Ця традиція триватиме, ми будемо відновлювати український флот і його бойову славу», – сказав Перший віцеспікер Парламенту.

 

Разом із представниками міжпарламентської ради Україна – НАТО (UNIC), народними депутатами та членами Парламентської асамблеї НАТО Олександр Корнієнко також відвідав стоянку кораблів та катерів Одеського загону Морської охорони.

 У межах масштабного проєкту міжнародної технічної допомоги з розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки тут збудують Центр технічної допомоги та професійної підготовки Морської охорони. Олександр Корнієнко оглянув будівництво об’єкту.

 «Зараз ми перебуваємо на місці будівництва нового комплексу, де буде можливість технічного ремонту, переоснащення суден. Тут також буде тренувальний центр для підготовки наших прикордонників. Фактично ми розпочинаємо Велике прикордонне будівництво», – зауважив він.

 Сучасна, розвинена та здатна оперативно реагувати на потенційну небезпеку морська охорона – це запорука миру й безпеки вздовж усіх узбереж України, наголосив перший віцеспікер.

 «Ми у Верховній Раді працюватимемо над тим, щоб наші прикордонники були забезпечені найкращим чином. Щоб у них була гідна платня, сучасні кораблі, якісні умови роботи та захисту українських кордонів», – сказав він.