Олександр Корнієнко: Україна рухається до стандартів НАТО швидше, ніж у попередні роки

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 жовтня 2021, 11:30

Результати проведених в Україні реформ свідчать, що ми рухаємося до стандартів НАТО набагато швидше, ніж у попередні роки.

Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час засідання міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC).

«Наша команда від самого початку взяла курс на модернізацію України. Нашим головним завданням було розчистити ґрунт для побудови модернової країни. Прибрати все те, що заважає, гальмує, блокує поступовий рух країни вперед. І не просто прибрати, а побудувати натомість сучасні, прозорі, європейські процеси», – сказав він.

За словами Олександра Корнієнка, багато реформ було втілено вперше за роки незалежності. Зокрема, йдеться про відкриття ринків, боротьбу з кнопкодавством, скасування депутатської недоторканності. Також проведено реальну децентралізацію влади, місцеві громади забезпечено коштами і повноваженнями для управління місцевим розвитком. Обмежено вплив великого бізнесу на політику, втілено комплексну реформу прокуратури та безпрецедентну судову реформу. На фінішній прямій перебуває реформа СБУ та банківського сектору.

«Можна продовжувати з прикладами, але напрям зрозумілий: побудова прозорих та міцних інститутів, вільних від корупції, – для швидкого економічного зростання та розвитку. Результати наших реформ свідчать: ми рухаємось до стандартів НАТО, причому рухаємось набагато швидше, ніж у попередні роки», – зазначив Олександр Корнієнко.

Перший віцеспікер Парламенту подякував країнам-членам НАТО та країнам-членам Парламентської асамблеї НАТО за підтримку процесів внутрішніх реформ в Україні.

«Ваше слово схвалення, підтримки – іноді важить дуже багато. В якомусь сенсі ваше слово перетворюється на зброю, на аргумент, що допомагає когось переконати в Україні. Ми з вами – однодумці щодо майбутнього України. Ми хочемо бачити її сучасною, модерновою, з відкритою економікою і міцними інститутами демократії. Упевнений – ви бачите це так само», – зазначив Олександр Корнієнко.