Олександр Корнієнко заявив про прагнення більшості українців стати частиною НАТО

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 жовтня 2021, 11:03

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на відкритті в Одесі міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC) заявив, що Україна – це один з наріжних каменів безпеки в Європі.

Цьому сприяє географічне розташування, розмір території, кількість населення, а також воля до свободи та здатність її захищати.

«Ми продемонстрували цю волю і цю здатність за останні сім років у протистоянні з Росією», – сказав Олександр Корнієнко.

Перший віцеспікер наголосив, що більшість українців прагнуть стати частиною НАТО. За останніми опитуваннями, 64% співгромадян підтримують вступ України до Альянсу.

«Чим більше ми комунікуємо перевагу вступу до Альянсу, тим більше в нас буде симпатиків. Але вже зрозуміло, що у нас є підтримка», – розповів він.

Олександр Корнієнко підкреслив, що українці цінують наданий нашій державі статус партнера з розширеними можливостями. Також, додав він, ми прагнемо бути і залишатися найнадійнішим, найдієвішим партнером держав НАТО у захисті демократії від автократичних загроз, яких побільшало у світі. При цьому наша держава прагне отримати План дій щодо членства в НАТО.

«Ми хотіли би бачити ПДЧ для України у найближчій перспективі та сподіваємося на формування серед союзників необхідного консенсусу», – заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Окремо Олександр Корнієнко подякував всім державам-учасникам міжпарламентської Ради Україна-НАТО, які підтримують нашу державу в прагненні захисту незалежності та територіальної цілісності.

За його словами, чим тісніший зв’язок і координація між Україною та країнами-членами НАТО – тим ефективніше протистояння спільним викликам.