Руслан Стефанчук: Мій пріоритет — вступ України до ЄС

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 жовтня 2021, 12:39

 

Пріоритетом для Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука є виконання Україною Копенгагенських критеріїв і вступ до ЄС. 

На цьому він наголосив під час зустрічі із Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом, керівником департаменту з політичних питань, аналізу та звітності Представництва ЄС в Україні Артуром Гебалем і спеціалістом політичного відділу Представництва ЄС Димитрієм Горчаковим. 

Руслан Стефанчук насамперед подякував учасникам зустрічі за те, що вони роблять для європейських перспектив України. Водночас Голова Парламенту зазначив, що Україна своєю чергою також робить важливі кроки на шляху до євроінтеграції.

Зокрема, 21 жовтня у Парламенті провели позачергове засідання Верховної Ради, де ухвалили 14 законопроектів, присвячених європейській інтеграції. Також депутати підтримали законодавчі ініціативи, які стосувалися ратифікації міжнародних угод.

«У мене є ідея — раз на місяць проводити День європейської інтеграції у Парламенті. Моїм пріоритетом роботи є виконання Копенгагенських критеріїв і вступ України до ЄС», — наголосив Руслан Стефанчук.

Своєю чергою Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас висловив сподівання на продовження співпраці з Україною та підтримав ідею «євроінтеграційного дня» у Верховній Раді.

У межах зустрічі сторони також обговорили законопроєкти, які стосуються судової реформи, реформи СБУ, антикорупційної стратегії, земельної реформи, а також щодо вдосконалення корпоративного управління.

Насамкінець Руслан Стефанчук звернув увагу на важливість співпраці Парламенту України з Європарламентом.

«Ми повинні здійснювати великий міжпарламентський діалог з нашими колегами в Європейському Парламенті», — підсумував Голова Верховної Ради.