Україна потребує якісно нової програми діагностики раку молочної залози та збереження репродуктивного здоров'я, - Заступниця Голови Парламенту Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 жовтня 2021, 18:52

 

Верховна Рада України долучилася до міжпарламентської акції «Рожевий жовтень – міжнародний місяць боротьби з раком молочної залози».

«Щорічно восени в усіх парламентах світу проходить акція «Рожевий жовтень». Її символом є рожева стрічка, яку вдягають, щоб привернути увагу суспільства до цієї проблеми та закликати жінок вчасно перевірити своє здоров'я, пройшовши скринінг», - повідомила на брифінгу Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Вона також наголосила, що рак молочної залози в Україні стоїть на першому місці серед усіх онкологічних захворювань. Щогодини від цієї хвороби в нашій країні помирає одна жінка. Окрім того, на цей недуг хворіють не лише жінки, але й чоловіки.

«Ми розуміємо, що зараз є багато проблем, пов'язаних з відсутністю досконалої та сучасної системи діагностики цієї хвороби на місцях. Ситуацію також ускладнює пандемія COVID-19. Тому звертаємося до Уряду, Верховної Ради, офісу Президента про необхідність започаткування нової державної програми діагностики раку молочної залози та збереження репродуктивного здоров'я жінок в Україні», - сказала О. Кондратюк.

 Також у приміщенні Верховної Ради України відбулася інформаційно-просвітницька акція «Рожевий жовтень – міжнародний місяць боротьби з раком молочної залози». Народні депутати і депутатки, члени українського Уряду, працівники та працівниці Апарату Верховної Ради, журналісти отримали рожеві стрічки та інформаційні матеріали щодо даної проблеми.

Ініціаторами проведення спільної акції стали депутати і депутатки, що входять до міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» та Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї».