Міністр охорони здоров’я має доповісти Верховній Раді про заходи з протидії спалаху COVID-19 в Україні, - Заступниця Голови Парламенту Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 жовтня 2021, 14:03

 

Погоджувальна рада депутатських фракцій та груп підтримала пропозицію Заступниці Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк заслухати звіт Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка про заходи з протидії пандемії COVID-19. За рішенням Погоджувальної ради, Міністр запрошений виступити на Годині запитань до Уряду.

 «Ситуація критична. Медики на місцях зараз б'ють на сполох: лікарням не вистачає фахівців-реаніматологів, ліжок, кисню. Деякі органи місцевої влади вже звертаються до центральних органів, щоб направити їм додатково лікарів. Тож ми маємо почути, як Уряд збирається стримувати небезпечний штам "Дельта" та рятувати людей», - зазначила Олена Кондратюк.

 Віцеспікерка також підтримала необхідність ухвалення Постанови Верховної Ради про порядок допуску до роботи у Парламенті народних депутатів, працівників Апарату, журналістів та інших відвідувачів лише за наявності сертифікату про вакцинацію, або ПЛР тесту за 48 годин.

 «Ми всі маємо працювати в рівних умовах у цей «ковідний» час. Це не якесь ноу-хау чи нововведення в Україні. Так само зараз працюють парламенти, державні установи, лікарні та освітні заклади багатьох країн Європи. Заохочення до вакцинації має бути одним з головних завдань, бо на нас теж рівняються громадяни», - зауважила Олена Кондратюк.

 За її словами, вакцинація допомагає не лише знизити ризик інфікування окремої людини, але й стримувати передачу вірусу іншим людям, які працюють в одному колективі.