Руслан Стефанчук вшанував пам'ять загиблих за Україну

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 жовтня 2021, 12:31

 

З нагоди Дня захисників і захисниць України Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спільно з Президентом України Володимиром Зеленським взяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих за Україну, що відбулася на Михайлівській площі в Києві.

Учасники заходу поклали квіти до Стіни пам’яті полеглих за Україну. Було оголошено хвилину мовчання, після чого військовий оркестр виконав Державний гімн України. Воїни почесної варти салютували шістьма залпами.

Також пам’ять загиблих за Україну вшанували керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони України Андрій Таран, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець та голови комітетів Верховної Ради України.

Крім того, присутні на заході оглянули зразки сучасного озброєння та військової техніки: засоби розвідки, засоби управління та зв’язку, ударні та вогневі засоби, зокрема ракетний комплекс «Нептун», ПТРК «Стугна», багатоцільову роботизовану платформу Agema, багатоцільову роботизовану платформу з ударним модулем РСВК-М, безпілотну роботизовану платформу Scorpio-2, ударні безпілотні авіаційні комплекси ST-35 «Грім» та Skyfist.