Руслан Стефанчук та Катаріна Матернова обговорили поглиблення інтеграції між Україною та ЄС

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
12 жовтня 2021, 17:11

 

Відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука із керівницею Групи підтримки України в Європейській Комісії, заступницею Генерального директора Генерального директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та перемовин щодо розширення Катаріною Матерновою та Головою секції «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні Ксавьє Камю.

Учасники обговорили оцінку досягнення цілей Угоди про асоціацію, порядок денний діалогу України та ЄС, а також нагальні для України питання щодо якості українського законодавства, безпеки, протидії Covid-19, а також проведення земельної та судової реформи.

«Україна впевнено прямує до євроінтеграції. Ми приділяємо все більше уваги міжпарламентському співробітництву з нашими партнерами, ініціюємо розгляд пріоритетних питань щодо інтеграції України до ЄС. Ми формуємо єдине бачення процесу імплементації Угоди на рівні Парламенту й Уряду України, щоб забезпечити більш ефективне виконання визначених Угодою про асоціацію цілей і сприяння реалізації Україною її європейських прагнень», — зазначив Руслан Стефанчук.

Катаріна Матернова засвідчила відданість подальшій політичній асоціації та економічній інтеграції України з ЄС, а також непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.