Руслан Стефанчук: Ми маємо докласти максимум зусиль для того, щоб створити міцний фундамент української державності

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 жовтня 2021, 19:24

 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук узяв участь у презентації видання «Українська державність».

«Чимало авторів об’єдналися задля того, щоб історія української державності була увіковічена в книзі. Чому ми вирішили написати саме книгу? Тому що про українську державність насамперед всі ми дізнавалися саме із книг, таких як «Повість минулих літ», «Бертинські хроніки» та інші», — пояснив Руслан Стефанчук.

За його словами, на підставі проведеної роботи Президент України видав Указ «Про День Української Державності». Незабаром Верховна Рада України розглядатиме законопроєкт, який підвищує значення цього дня, зробивши його вихідним.

«У нас дуже глибоке історичне коріння. Усі ми маємо пам’ятати, що саме українці є носіями понад тисячолітньої державності. Київ був заснований 482 року, а 839 року датується перша писемна згадка про посольство русів у «Бертинській хроніці», що вважається першим міжнародним дипломатичним визнанням. Завданням кожного з нас є докласти максимум зусиль для того, щоб створити настільки міцний фундамент української державності, аби ніколи та ні в кого не було жодного бажання зазіхати на українську державність, нашу історію і на те, що ми є українцями та ми цього гідні», — зазначив Голова Парламенту України.

У межах заходу Руслан Стефанчук отримав відзнаку «Орден святого рівноапостольного князя Володимира 1 ступеня». Спікер зазначив, що розцінюватиме цю відзнаку як аванс за ті добрі справи, які хоче зробити для України. Наприкінці свого виступу Голова Парламенту України підкреслив, що «недоторканою аксіомою має бути одне — ми всі повинні боротися за єдність української держави, за єдність української нації. І в нас обов’язково все вдасться».