Голова Парламенту: Поки я Голова Верховної Ради - тут буде працювати закон

04 жовтня 2021, 14:43

Процедура розгляду питання про відкликання Голови Верховної Ради України з посади відбуватиметься виключно з дотриманням Закону «Про Регламент Верховної Ради України». На цьому наголосив Голова українського Парламенту Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

«Бачу в ЗМІ інформацію про те, що голосування може відбутися у вівторок, середу. Хотів би всім нагадати, що ми з вами живемо за Регламентом. І, зокрема, процедура відкликання з посади Голови Верховної Ради України відбувається за Регламентом, згідно з 76 та 77 статтями. Інакшого не буде. Поки я Голова Верховної Ради - тут буде працювати закон», – сказав він.

Дмитро Разумков наголосив, що відповідно до Регламенту процедура відкликання займає до десяти днів: має бути підготовлено звіт Голови Верховної Ради України, а також звіт Рахункової палати щодо виконання кошторису на 2021 рік. Відповідні матеріали надаються народним депутатам не пізніше як за два дні до розгляду цього питання Парламентом.