Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
27 вересня 2021, 14:05

Комітет з питань економічного розвитку на своєму засіданні розглянув проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи» (№ 5807).

Метою законопроекту є вдосконалення та спрощення положень чинного законодавства в частині необхідності зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи.

Члени Комітету ухвалили рішення внести проект Закону на розгляд Верховної Ради та рекомендувати за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Також Комітет розпочав розгляд проект Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (№ 6000).

Законопроект представив перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін. Він також відповів на запитання членів Комітету.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха звернувся до народних депутатів з проханням подати свої пропозиції до проекту Державного бюджету на 2022 рік.

Комітет планує на наступному засіданні у четвер, 30 вересня, розглянути і затвердити рекомендації, які будуть направлені профільному Комітету з питань бюджету і Міністерству фінансів.