Відбувся ознайомчий візит до Швейцарії членів депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі Швейцарською Конфедерацією

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 вересня 2021, 12:29

 

З 14 до 17 вересня 2021 року члени депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі Швейцарською Конфедерацією перебували в місті Берні (Швейцарська Конфедерація) з метою ознайомлення з політичною системою Швейцарії, проведення зустрічей з депутатами Федеральних зборів Швейцарії та представниками інституцій, які займаються питаннями демократії та народовладдя.

До складу української парламентської делегації увійшли народні депутати України: співголова депутатської групи Володимир Воронов, заступники співголови Сергій Іонушас, Ольга Руденко та  Павло Сушко, а також члени  групи дружби Олена Хоменко, Владлен Неклюдов,  Максим Ткаченко, Олександр Лукашев, Андрій Стріхарський, Володимир Кабаченко, Юлія Гришина.

У ході візиту члени делегації відвідали та вивчили роботу Кантонального Парламенту Берну й Федерального Парламенту Швейцарії;  відбулися зустрічі з  членами Національної Ради Елізабет Шнайдер-Шнайтер, Мартіном Кандінасом, Бітом Валди.

Українські парламентарії прослухали низку лекцій представників Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, Державної агенції з розвитку та співпраці й Державного секретаріату з економічних питань щодо двосторонніх відносин між Україною та Швейцарією, мирної політики Швейцарії. Зокрема, йшлося про участь Швейцарії  у врегулюванні конфлікту на Сході України, гуманітарної допомоги Україні, а також про міжнародне співробітництво Швейцарської Конфедерації та реалізовані в Україні проекти в сфері охорони здоров’я, освіти, інновацій та зі сприяння розвитку конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу.

Члени групи дружби взяли участь в Українсько-Швейцарському бізнес-форумі, який було організовано Посольством України в Швейцарській Конфедерації за особистої підтримки Надзвичайного та Повноважного Посла України в Швейцарії Артема Рибченко.

Також члени депутатської групи відвідали Інститут Федералізму у місті Фрибурзі, де прослухали лекцію доктора Ніколаса Шмідта, присвячену історії становлення швейцарського федералізму. У місті Муртен за сприяння та участі мера Петри Шлюхтер народні депутати ознайомилися з системою федералізму на комунальному рівні.

Українські парламентарії висловлюють вдячність швейцарським колегам за організацію візиту, а також за послідовну та незмінну позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенності нашої держави.