Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 вересня 2021, 11:41

Метою законопроекту є відновлення соціальної справедливості шляхом визнання примусового переселення осіб українського походження у 1944-1951 рр. з місць їх постійного проживання на території Польської Народної Республіки депортацією та здійснення відшкодування моральних та матеріальних збитків, соціальних пільг для людей, що постраждали внаслідок депортації у 1944-1951 рр.

Законопроектом пропонується визнати примусове переселення осіб українського походження у 1944-1951 рр. з місць їх постійного проживання на території Польської Народної Республіки депортацією та здійснити відшкодування моральних та матеріальних збитків, соціальних пільг для людей, що постраждали внаслідок депортації.

Відповідні зміни пропонується внести до законів України «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Проект Закону зареєстровано за №2038.