Руслан Стефанчук: До проведення 23-ого саміту Україна-ЄС плануємо ініціювати одно-два позачергові засідання для розгляду законопроєктів у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 вересня 2021, 15:34

 

До проведення 23-го саміту Україна-ЄС, який запланований на 12 жовтня 2021 року, можуть бути ініційовані одно або два позачергові засідання Парламенту України для розгляду законопроєктів у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. Про це зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За його словами, наразі майже 40 проєктів законів у сферах європейської та євроатлантичної інтеграції потребують першочергового розгляду. Верховною Радою України вже прийнято 11 євроінтеграційних законопроєктів. Розгляд трьох законопроєктів заплановано на цьому пленарному тижні та ще як мінімум три на наступному пленарному тижні.

«На цьому пленарному тижні заплановано розгляд законопроєктів «Про адміністративну процедуру», «Про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств». На наступному пленарному тижні Парламент України має розглянути як мінімум три законопроєкти: «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо розширення повноважень приватних виконавців на примусове виконання постанов про накладення штрафу за порушення митних правил», «Про антидопінгову діяльність у спорті» та «Про внесення змін до законів України «Про охорону прав на сорти рослин» та «Про насіння і садивний матеріал»,  – розповів Руслан Стефанчук.

Перший заступник Голови Парламенту України також зазначив, що 18 законопроєктів готуються до другого читання, 9 проєктів закону очікують на друге читання, до першого читання готовий один законопроєкт, і ще один – до повторного першого читання.

 «Сподіваюсь, що найближчим часом вони з’являться в порядку денному Верховної Ради України. Наразі очікують на друге читання законопроєкти: «Про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)», «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні» та інші. Готуються до другого читання такі законопроєкти: «Про акціонерні товариства», «Про управління відходами», «Про державний екологічний контроль», «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами», «Про мультимодальні перевезення», «Про кредитні спілки», «Про страхування», «Про систему громадського здоров’я», «Про енергетичну ефективність» та низка інших.  Крім цього, готовий до повторного першого читання законопроєкт «Про території Смарагдової мережі»»,  – поінформував Руслан Стефанчук.

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України