Руслан Стефанчук: Парламент України повинен відреагувати на незаконні вибори до Державної Думи Російської Федерації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 вересня 2021, 12:41


Парламент України має відреагувати на вибори до Державної Думи Російської Федерації. Про це зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп).

«Відбулися вибори до Державної думи Російської Федерації. Я б попросив, щоб одним із питань, які розглядатиме Верховна Рада України цього тижня, була реакція Парламенту України на те, що відбулося. Йдеться про вибори в окупованому українському Криму, залучення до цих виборів українських громадян, яких у незаконний спосіб доставляли для голосування на відповідні виборчі дільниці», підкреслив Руслан Стефанчук.

Також Перший заступник Голови Парламенту вважає за необхідне внести зміни в законодавство, що дозволяють проводити засідання Парламенту в онлайн-режимі.

«Маємо пам’ятати, що коронавірус нікуди не зник. Тому я б просив і керівників фракцій, і керівників комітетів звернутися до колег із проханням дотримуватися всіх необхідних епідеміологічних вимог. Поточна ситуація свідчить про необхідність прийняття законодавства щодо можливості у виключних випадках дистанційного проведення засідань Верховної Ради України. На превеликий жаль, цей режим запровадили лише на рівні комітетів. Хотілося, щоби такий досвід перейшов і на інші робочі органи Верховної Ради України, аби наші спілкування перестали нагадувати skype-вечорниці», – зазначив політик.

Крім того, Руслан Стефанчук наголосив на важливості прийняття Антикорупційної стратегії та проєкту держбюджету на 2022 рік.

«На цьому тижні багато уваги приділятиметься проєкту Державного бюджету на 2022 рік. Також прошу почати роботу над розробкою проєкту кошторису Верховної Ради України. Ще є ціла низка соціальних ініціатив. Попрошу, щоб вони теж віднайшли чільне місце в порядку денному», додав він.

Наприкінці свого виступу Руслан Стефанчук звернувся до всіх трьох суб’єктів законодавчої ініціативи з проханням розпочати підготовку Плану законопроектної роботи на 2022 рік. Він зазначив, що під час підготовки відповідного плану братимуться до уваги проєкт Держбюджету на 2022 рік, середньострокова бюджетна декларація та інші програмні й стратегічні документи України.

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України