Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо вдосконалення порядку використання та застосування заходів примусу, бойової техніки та озброєння особовим складом Державної прикордонної служби України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 вересня 2021, 15:53

 

15 вересня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Члени Комітету під час засідання розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державну прикордонну службу України" щодо вдосконалення порядку використання та застосування заходів примусу, бойової техніки та озброєння особовим складом Державної прикордонної служби України, №5232.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про Державну прикордонну службу України» та врегулювати прогалини в законодавстві щодо особливостей використання та застосування особовим складом Державної прикордонної служби України заходів примусу, бойової техніки, озброєння, а також врегулювати порядок здійснення поверхневої перевірки.

За результатами розгляду народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан поінформував членів Комітету про використання коштів Міністерством оборони України у 2021 році.

Члени Комітету розглянули питання державного оборонного замовлення на 2021 - 2023 роки.

Під час засідання відбулася презентація проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань національної безпеки і оборони щодо посилення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України, удосконалення питань військового керівництва та процедур оборонного планування.