Пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
07 вересня 2021, 15:11

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков після відкриття шостої сесії надав слово для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями представникам депутатських фракцій і груп.

Із заявами від двох фракцій виступили народні депутати Кіра Рудик, Іван Крулько, Ахтем Чийгоз.

Головуючий повідомив, що 27 липня Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, Швачка Антона Олексійовича, включеного до виборчого списку політичної партії «Слуга народу».

Новообраний народний депутат склав присягу перед Верховною Радою.

До розгляду оголошено проект Постанови про порядок денний шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №5893.

Народні депутати 252 голосами прийняли проект Постанови в цілому.

Постановою затверджено порядок денний шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, знято з розгляду законопроекти згідно з додатком 1 як такі, що не рекомендовані комітетами Верховної Ради України для їх включення до порядку денного шостої сесії, відкликано згідно з поданими заявами ініціаторів внесення - суб’єктів права законодавчої ініціативи та зняти з розгляду законопроекти згідно з додатком 2.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання розроблення порядку присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічним працівникам, №5324, доповів перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

Альтернативний законопроект, №5324-1 доповіла народний депутат Юлія Гришина.

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому альтернативний законопроект №5324-1.

Законопроект 330 голосами прийнято за основу і 332 голосами - в цілому.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після закінчення перерви народні депутати продовжили розглядати питання порядку денного.

Парламентарії розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про індустріальні парки", спрямованих на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках, №4416-1.

За результатами голосування народні депутати підтримали поставлені головуючим на підтвердження правки за №№, 97, 250 і 251.

290 голосами законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

Проект Закону про формування та розміщення державного та/або регіонального замовлення на підготовку фахівців з вищою, фаховою передвищою освітою, наукових, науково-педагогічних кадрів, кваліфікованих робітників та слухачів підготовчих відділень закладів вищої освіти, на післядипломну освіту, №5467, доповіла заступник Міністра економіки Світлана Глущенко.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Ольга Коваль доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект прийнято за основу 256 голосами.

У другому читанні і в цілому 313 голосами прийнято проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про автомобільний транспорт" щодо організації пасажирських перевезень, №4376-1.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки, №5641, доповіла народний депутат Ірина Верещук.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

331 голосом «за» народні депутати підтримали прийняття законопроекту у першому читанні.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків, №4236.

За результатами голосування законопроект 321 голосом «за» прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності, №5498, доповів народний депутат Роман Грищук.

Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Вікторія Кінзбурська доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Законопроект 302 голосами «за» прийнято за основу.

308 голосами народні депутати підтримали прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності, 5499.

Головуючий закрив пленарне засідання.