Огляд головних тем «Голосу України» від 1 вересня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 вересня 2021, 09:51

Сьогодні у «Голосі України»:

Перший дзвоник у новому форматі. З вересня школи працюватимуть у штатному режимі із дотриманням вимог адаптивного карантину

Привітання Голови Верховної Ради України

Вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців

Відбулися перші зустрічі у Вашингтоні

Кібербезпека, електронні комунікації, продовження цифровізації

Повідомлення Центральної виборчої комісії

Один захисник загинув, двоє - поранені

Донеччанин встановив світовий рекорд

Ми - українці

 

Перший дзвоник у новому форматі. З вересня школи працюватимуть у штатному режимі із дотриманням вимог адаптивного карантину

Сьогодні в країні стартує новий навчальний рік. Традиційні вересневі лінійки відходять у минуле (і не тільки через пандемію коронавірусу), тож більшість дітлахів відзначатимуть День знань у новому форматі.

Як саме влаштувати свято першого дзвоника, кожен заклад визначає на свій розсуд - відповідно до принципу академічної автономії. Те саме стосується й організації освітнього процесу, проте перший урок за рекомендацією МОН присвятять 30-й річниці Незалежності України. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/350452).

Привітання Голови Верховної Ради України

Шановні педагоги, школярі, студенти, батьки!

Розпочинається навчальний рік та новий етап навчання. Чимало учнів та студентів сьогодні вперше переступлять поріг своїх навчальних закладів та розпочнуть важливий період у житті.

Впродовж навчання школярі та студенти отримують знання, знаходять друзів, припускаються помилок та вчаться виправляти їх. А педагоги із кожним навчальним роком отримують новий досвід та вдосконалюють свій фах. Усе це є невід'ємними складовими того середовища, де формується світогляд наших дітей і майбутнє країни. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/350449).

Вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців

Учора під Верховною Радою України, на площі Конституції, вшанували пам'ять військовослужбовців військової частини No 3027, які загинули під час несення служби 31 серпня 2015 року біля парламенту. Участь у церемонії взяли Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та його заступниця Олена Кондратюк. А також голови комітетів і фракцій Верховної Ради, міністр внутрішніх справ, Командувач Національної гвардії, члени родин загиблих та інші. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/350453).

Відбулися перші зустрічі у Вашингтоні

Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до Сполучених Штатів. "На порядку денному візиту - зустріч лідерів двох країн у форматі віч-на- віч та в розширеному складі делегацій. Також відбудеться низка важливих зустрічей Президента України з американськими високопосадовцями. Як планується, представники України та США підпишуть низку документів. Програма візиту розрахована на декілька днів і охопить низку міст на Східному та Західному узбережжях США", - повідомив Офіс Президента. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/350461).

Кібербезпека, електронні комунікації, продовження цифровізації

Комітет з питань цифрової трансформації на період шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання (вересень 2021 року - січень 2022 року) планує розглянути вісім проектів законодавчих актів, з підготовки яких комітет визначено головним. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/350455).

Повідомлення Центральної виборчої комісії

Центральна виборча комісія повідомляє, що в одномандатних виборчих округах No 184 (Херсонська область) та No 197 (Черкаська область) проводитимуться проміжні вибори народних депутатів України 31 жовтня 2021 року. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/350458).

Один захисник загинув, двоє - поранені

За добу (на ранок 31.08) в районі проведення Операції об'єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Новозванівки ворог тричі обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Неподалік населеного пункту Шуми російські окупанти гатили зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Троїцького - з великокаліберних кулеметів. У напрямку Катеринівки бойовики вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. У районі Новотошківського провокували зі станкових протитанкових гранатометів, а з БПЛА було скинуто гранату ВОГ- 17. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/350469).

Донеччанин встановив світовий рекорд

21-річний майстер спорту міжнародного класу з плавання Андрій Трусов зі Слов'янська виборов золоту медаль Паралімпійських ігор-2020 і встановив світовий рекорд. Це "золото" є третьою нагородою донеччанина на Іграх після здобутих ним двох срібних медалей.

Андрій Трусов став першим у запливі на 100 метрів на спині. Його результат 1,08.14 - це новий світовий рекорд. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/350465).

Ми - українці

З 1 вересня учні загальноосвітніх шкіл та студенти вишів ОРДЛО за розпорядженням тамтешніх органів освіти вивчатимуть псевдонаукову та маніпулятивну статтю Владіміра Путіна "Про історичну єдність росіян та українців". Опублікована російською та українською мовами на офіційних ресурсах РФ стаття - це обґрунтування окупації Криму й війни на Донбасі. Намагаючись виправдати агресивну політику Кремля та мобілізувати російське суспільство на новий "хрестовий похід" за Київ - "мать городов русскіх" й "ісконно русскіє зємлі", які начебто випадково дісталися Україні і є тепер частиною її території, Владімір Путін укотре повторює вигадані імперськими псевдоісториками тези про росіян і українців як "один народ, єдине ціле", "одного історичного і духовного простору", про те, що "у західних і східних руських землях розмовляли однією мовою" (а яку ж мову тоді забороняли Валуєвський циркуляр 1863 року і Емський акт 1872-го? Га, проффесоре?). (читайте у «Голосі України» на 10-11 стор. >>> article/350448).

Повний випуск «Голосу України» від 01.09.2021 на сайті http://www.golos.com.ua