Дмитро Разумков: Українські традиції можуть сприяти залученню туристів

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 серпня 2021, 13:40

 

Збереження українських традицій сприятиме залученню туристів до нашої держави. Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час відвідування Решетилівської міської територіальної громади в межах робочої поїздки на Полтавщину.

Голова Парламенту відвідав «Всеукраїнський центр вишивки та килимарства», де виготовляють вишиті рушники, жіночі й чоловічі сорочки та інші вироби. Під час ознайомлення із експозиціями Центру, Дмитро Разумков відзначив унікальність українських виробів. «Тут наші традиції та історія — те, що може бути додатковим механізмом залучення туристів в Україну», — сказав він.

За словами Голови Верховної Ради, необхідно розвивати туризм на всій території України, зокрема, і на Полтавщині. «Ми повинні створювати точки росту для того, щоб збільшувалася кількість туристів, оскільки це — економіка», — зазначив він і додав, що розвиток туризму йде на користь і економіки регіону, і країни загалом. 

Окрім того, Голова Верховної Ради ознайомився з процесом підготовки майбутніх фахівців у сфері сільського господарства у Решетилівському  професійному аграрному ліцеї ім І.Г. Боровенського.

Довідково: Решетилівка — відомий центр української вишивки та ткацтва. Традиції вишивки «білим по білому» внесено до списку елементів нематеріальної культурної спадщини України. У березні 2021 року були підготовлені та подані документи до Міністерства культури та інформаційної політики на подальше просування «технології вишивки «білим по білому» міста Решетилівка» до ЮНЕСКО, як надбання людства.