Комітет з питань молоді і спорту протягом п’ятої сесії продовжував роботу над вдосконаленням законодавчого забезпечення державної молодіжної політики та сфери фізичної культури і спорту

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
29 липня 2021, 11:22

 

Комітет з питань молоді і спорту протягом п’ятої сесії продовжував роботу над вдосконаленням законодавчого забезпечення державної молодіжної політики, молодіжного житлового будівництва, національно-патріотичного виховання дітей та молоді, державної політики у сфері фізичної культури і спорту, а також забезпечення парламентського контролю за дотриманням законодавства України у зазначених сферах.

У лютому-липні поточного року було проведено 10 засідань Комітету, на яких розглянуто 51 питання, внесено до Верховної Ради висновки щодо розгляду 13 законопроектів, стосовно яких Комітет визначено головним. Зокрема, запропоновано прийняти за основу 5 законопроектів, прийняти за основу та в цілому - 2 законопроекти, прийняти в другому читанні та в цілому 3 законопроекти, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи 1 законопроект, відхилити 1 законопроект.

Комітетом подано 25 попередніх висновків на законопроекти до головних комітетів.

За пропозицією Комітету Верховною Радою України прийнято в другому читанні і в цілому та підписано Президентом України 2 Закони:

• Закон України «Про основні засади молодіжної політики», №1414-IX від 27.04.2021 року);

• Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері фізичної культури і спорту», (№1520-IX від 02.06.2021 року).

У Комітеті за період п’ятої сесії було розглянуто 1347 звернень громадян, спортивних федерацій, спортсменів і тренерів щодо належного фінансування, розвитку спортивної інфраструктури, недопущення перепрофілювання спортивних об’єктів та звернень громадян щодо покращення державної молодіжної політики.

 

Із повним звітом Комітету можна ознайомитися за посиланням http://komsport.rada.gov.ua/news/dijaln_komit/Inform_pro_rob_kom/zvit_pro_rob_kom/