Олена Кондратюк: інтерни-випускники Програми стажування у Верховній Раді мають стати добрими промоутерами парламентаризму

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
23 липня 2021, 18:43

 

Віцеспікерка Олена Кондратюк привітала інтернів з успішним завершенням Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році.

«Ми живемо в часи великих змін і я дуже рада, що ви пройшли цей шлях саме зараз. Вам, справді, випала гарна нагода побачити всі внутрішні процеси в Парламенті в рік відзначення 25-річя Конституції та 30-ліття Незалежності України. Цей випуск має бути легендарним. І я вірю, що це добрий початок наступних зрушень та змін у країні, які принесуть з собою ці молоді люди», – зазначила Олена Кондратюк під час урочистої церемонії закриття Програми.

Заступниця Голови Верховної Ради зауважила, що стажування молоді в Парламенті відкриває багато нових можливостей, якими варто скористатися в подальшому. Олена Кондратюк також пригадала, що під час нещодавньої зустрічі з нею інтерни говорили, що це стажування дало їм розуміння, що навколо українського Парламенту існує багато міфів.

«Мені це дуже сподобалося. Я прошу вас стати добрими промоутерами парламентаризму поза стінами Верховної Ради. Бути руйнівниками цих міфів поміж колег і колежанок, однолітків, багатьох з тих, з ким їм доведеться працювати далі. Щоби не тільки інтерни, але й всі інші розуміли, що Парламент – це рушійна сила України. Що парламентаризм – це одна з найважливіших речей, які у нас є. Що Парламент – це народне представництво і це насамперед народовладдя», наголосила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка також зазначила, що цьогорічні інтерни стали частиною великого проекту «Відкрита Рада», спрямованого, зокрема, на залучення молоді до активностей у Парламенті.

«За моєї ініціативи інтерни мали можливість взяти участь в урочистому засіданні Парламенту з нагоди 25-річчя прийняття Конституції. І я б дуже хотіла і запрошую, щоб хтось з цьогорічних випускників або випускниць також виступив від імені молоді на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 30-ліття Незалежності України», – зауважила О. Кондратюк.

Вона подякувала ГО «Ліга інтернів», міжнародним партнерам із Німеччини та США, депутатам першого скликання, які разом з керівництвом Верховної Ради та Апаратом Верховної Ради робили все, щоби це стажування відбулося та стало незабутнім для інтернів.

«Усім випускникам та випускницям Програми стажування успіхів, нових звершень, віри у власні сили та перемог!» – побажала Заступниця Голови Верховної Ради України.