Руслан Стефанчук: Протидія реалізації проєкту «Північний потік-2» є ключовим питанням стримування подальшої агресії проти України та інших країн

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 липня 2021, 10:33

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук долучився до підписання Спільної заяви народних депутатів України щодо заклику до США та ЄС про неприпустимість запуску «Північного потоку-2».

«На важливості протидії реалізації газотранспортного проєкту «Північний потік-2» неодноразово наголошував під час чисельних зустрічей із парламентаріями Німеччини, Польщі та Литви. Адже це ключове питання стримування подальшої агресії Російської Федерації проти України та інших країн», — зазначив Руслан Стефанчук.

За його словами, Україна сподівається на підтримку своїх союзників та партнерів.

«Вкрай важливо об’єднати зусилля для протидії намірам РФ дестабілізувати ситуацію на європейському континенті загалом і в Україні зокрема. Необхідно зробити все можливе, аби не допустити реалізацію проєкту «Північний потік-2», який несе загрозу як для України, так і для всієї Європи. Санкції мають бути продовжені, а подальший запуск унеможливлений», — наголосив Перший віцеспікер Парламенту України.

Джерело: Секретаріат Першого заступника Голови Верховної ради України