Огляд головних тем «Голосу України» від 21 липня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
21 липня 2021, 09:51

Сьогодні у «Голосі України»:

З надією на успіхи олімпійців України!

Відкрито шлях до підписання законів про реформування судової гілки влади та "Укроборонпрому"

Якщо Брюссель не демонструє підтримку, то залізні м'язи демонструє дехто інший

Практики роботи з майбутнім

Індустріальні парки створять сотні тисяч робочих місць

НАТО підтримує Україну й готовий надалі інвестувати

21 липня - сьома річниця визволення Торецька від російських найманців

Відсьогодні МОЗ запрошує на антиковідну імунізацію всіх охочих

 

З надією на успіхи олімпійців України!

Двадцять п'ять років тому на Олімпійських іграх в Атланті (США) вперше виступила команда незалежної України зі своєю символікою - прапором, гімном і гербом. І то був успішний дебют. Українці здобули 23 нагороди, 9 з яких були золоті, і посіли високе дев'яте місце у медальному заліку.

Нинішня Олімпіада, яка стартує у п'ятницю, 23 липня, - особлива. Адже вона мала відбутися ще торік, але через відомі причини її перенесли. І ми дуже сподіваємося, що наші атлети прославлять Батьківщину на аренах Токіо. Щоб після завершення Ігор ми могли сказати: "Спортивним героям слава!". (читайте у «Голосі України» на 1, 6-7 стор. >>> article/348760).

Відкрито шлях до підписання законів про реформування судової гілки влади та "Укроборонпрому"

Позачергове засідання Верховної Ради України 20 липня 2021 року.

Позачергове засідання Верховної Ради, скликане на вимогу Президента, було присвячене, по суті, одному питанню. Народні депутати мали розглянути 10 проектів постанов щодо скасування рішень Верховної Ради про прийняття в цілому чотирьох законів, які стосувались судової реформи і трансформацій підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності, що заблокували їх підписання. Йдеться про закони NoNo 3711-д, 3822, 5068 та 5069. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/348762).

Якщо Брюссель не демонструє підтримку, то залізні м'язи демонструє дехто інший

Перебуваючи з візитом у Грузії, Президент нашої держави Володимир Зеленський наголосив на необхідності надання чіткої європейської перспективи Україні, Грузії та Молдові. "Бо якщо Брюссель та ЄС не демонструють залізну підтримку європейських прагнень трьох наших країн, тоді дехто демонструє залізні м'язи своєї зброї біля трьох наших державних кордонів. І це, на мою думку, загроза не лише для наших трьох країн, а й для всього континенту", - зауважив глава держави під час участі в Батумській міжнародній конференції. Президент додав, що для майбутнього Європи важлива кожна країна. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/348761).

Практики роботи з майбутнім

Верховна Рада та ПРООН розпочинають серію вебінарів на тему роботи з майбутнім і довгострокового планування в державному секторі.

За ініціативою Верховної Ради та Лабораторії інноваційного розвитку Програми розвитку ООН в Україні стартує серія заходів із вивчення міжнародного досвіду використання стратегічного форсайту (практики роботи з майбутнім) у державному секторі. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/348764).

Індустріальні парки створять сотні тисяч робочих місць

Завдяки розбудові індустріальних парків десятки тисяч осіб зможуть отримати робочі місця з гідною заробітною платою. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час панельної дискусії на форумі Україна 30 "Трудові ресурси". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/348772).

НАТО підтримує Україну й готовий надалі інвестувати

У лютому 2019 року Верховна Рада абсолютною більшістю голосів схвалила зміни до Конституції та закріпила курс на європейську інтеграцію та вступ до НАТО. Це політичне рішення, прийняте українським парламентом, накладає певну відповідальність на всіх учасників такого руху: і на нашу країну, і на Європейський Союз, і на Північноатлантичний альянс. Тож цілком природно, що тема співпраці НАТО та України у сфері безпеки прозвучала окремим акордом під час цьогорічного Львівського безпекового форуму. Для дискусії на інформаційну панель запросили заступника Генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Гордона Дейвіса (на знімку). (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/348770).

21 липня - сьома річниця визволення Торецька від російських найманців

21 липня 2014 року Збройні Сили України в результаті бою, що тривав вісім годин, визволили місто Торецьк (на той час - Дзержинськ).

Блискавичне й стрімке визволення Дзержинська увійшло в історію російсько- української війни як одна з героїчних і найяскравіших її сторінок. (читайте у «Голосі України» на 10 стор. >>> article/348755).

Відсьогодні МОЗ запрошує на антиковідну імунізацію всіх охочих

За даними МОЗу на ранок 20 липня, за минулу добу в Україні зафіксовано 598 нових випадків зараження COVID-19, водночас вакциновано 81 015 осіб, загалом від початку кампанії імунопрофілактики - 2 717 790 осіб, з них отримали дві дози - 1 461 875 осіб.

Сьогодні, 21 липня, стартує п'ятий етап вакцинації від коронавірусу. Отримати щеплення зможуть усі охочі. Про це вчора під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він розповів, як саме можна отримати щеплення від коронавірусу. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/348790).

Повний випуск «Голосу України» від 21.07.2021 на сайті http://www.golos.com.ua