Голова Верховної Ради підписав Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки з рекомендаціями Парламенту

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 липня 2021, 13:31

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Постанову Верховної Ради України “Про Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки” (№ 5765).

Зазначеним документом Парламент взяв до відома Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, затверджену Кабінетом Міністрів України, а також надав свої рекомендації щодо бюджетної політики.

Серед рекомендацій Верховної Ради - збільшення доходів проекту державного бюджету на наступний рік, розвиток експорту товарів, робіт, послуг українського походження та підвищення їх конкурентоспроможності на світовому ринку шляхом стимулювання експортного кредитування.

Парламент рекомендує Уряду при підготовці проекту Закону України Про Державний бюджет України на 2022 рік вжити заходів щодо забезпечення імпортозаміщення, залучення інвестицій у нові виробництва і розвиток промисловості України, зокрема запровадивши інструмент локалізації у публічних закупівлях, а також щодо створення індустріальних парків з податковими стимулами, затвердження Стратегії управління державним боргом на 2022-2023 та плану її реалізації.

Крім того, у документі йдеться про доцільність перегляду джерел фінансування та напрямів використання спеціального фонду державного бюджету, збільшення прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп та збільшення розміру мінімальної заробітної плати.