Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув питання про функціонування Українського культурного фонду

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
19 липня 2021, 14:15

Члени Комітету на засіданні 14 липня розглянули питання діяльності Українського культурного фонду.

Під час обговорення зазначалося, що на сьогодні Фондом підтримано 1 500 проектів із усієї України. Цьогоріч надійшло майже 4 тисячі заявок, із них буде профінансовано орієнтовно 600. Оцінюють проекти понад 500 експертів.

Виконавчий директор Фонду Владислав Берковський порушив проблему навантаження на співробітників. «Навантаження на співробітників, на 76 осіб, щороку зростає і буде зростати ще більше. Це одна з базових причин плинності кадрів, про яку зараз активно говорять в мережі. Найбільша плинність кадрів була у 2019 році», - сказав він.

За його словами, Український культурний фонд зараз у процесі повернення до того комунікаційного рівня прозорості, який був раніше.

Голова Комітету Микита Потураєв наголосив на необхідності належного інформування про роботу Фонду.

Участь у обговоренні питання взяли виконавчий директор Фонду Владислав Берковський, члени Наглядової ради Юрій Артеменко, Олександр Сусленський, Ігор Тулозовий, Владислав Корнієнко, Олексій Кірющенко, колишній член Наглядової ради Катерина Чуєва, заступник Міністра культури та інформаційної політики Ларисою Петасюк

Також народні депутати затвердили Рекомендації слухань на тему: «Стратегія розвитку читання на 2021-2025 роки «Читання як життєва стратегія», План роботи Комітету на період шостої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання, пропозиції Комітету до проекту порядку денного шостої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання, Звіт про роботу Комітету за період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

План роботи Комітету підтримали із пропозиціями народних депутатів Миколи Княжицького (а саме, організувати «круглий стіл» спільно із Міністерством культури та інформаційної політики, Уповноваженим із захисту державної мови, Національною комісією зі стандартів державної мови щодо стану виконання Закону України про забезпечення функціонування української мови як державної; провести слухання у Комітеті на тему інформаційної безпеки) та Ірини Констанкевич (питання культурної субвенції, що буде предметом розгляду на окремому засіданні).