Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 липня 2021, 17:47

Законопроектом пропонується внести ряд змін до законів «Про охорону атмосферного повітря», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Зокрема у проекті: надається визначення нового терміну «фонова концентрація забруднюючої речовини в атмосферному повітрі»; уточнюються обов’язки суб’єктів господарювання у сфері охорони атмосферного повітря (використовувати методики вимірювань та засоби вимірювальної техніки; вести щоденний облік часу роботи стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосфері; обладнати місця відбору проб стаціонарних організованих джерел викидів для вимірювання параметрів викидів та ін.).

Законопроектом пропонується вдосконалити порядок видачі дозволу на викиди.

Також пропонується встановити часове обмеження та неможливість перенесення суб’єктами господарювання виконання природоохоронних заходів, затверджених дозволом на викиди.

Встановлюється механізм видачі дозволу на викиди від устаткування, яке підпадає під дію регулювання Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Проект Закону зареєстровано за № 5339.