Пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 липня 2021, 14:01

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати продовжили розгляд правок до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя, №5068.

За результатами голосування правок підтримано було відхилену правку №733 та правки, на підтверджені яких наполягали народні депутати.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після закінчення розгляду усіх правок, які були поставлені на голосування на їх підтвердження, законопроект №5068 259 голосами прийнято у другому читанні та в цілому.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Сергій Євтушок. У заяві йшлося про надання субвенції на виплату освітянам заробітної плати.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Володимир В’ятрович. У заяві йшлося про захист української мови.

Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, №5069.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Сергій Шахов.

338 голосами прийнято Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення затриманому, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому права на отримання правової допомоги" з пропозиціями Президента України, №2063.

Пропозиції Президента України до Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост", №4535, доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти Закон в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.

За результатами голосування народні депутати 317 голосами підтримали пропозицію Президента України до Закону та 259 голосами в цілому Закон з урахуванням пропозицій Президента України.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу, №3508-д.

Правки на яких наполягали їх автори, не були підтримані.

Законопроект за результатами голосування прийнято у другому читанні і в цілому 303 голосами «за».

Проект Закону про примусове виконання рішень, №5660, доповів заступник Голови Комітету з питань правової політики Валерій Божик. Він зазначив, що метою законопроекту є комплексне удосконалення процесу примусового виконання рішень. Його прийняття сприятиме становленню загальних засад та порядку здійснення примусового виконання рішень. Запровадження передбачених законопроектом змін має забезпечити суттєве підвищення ефективності виконання судових рішень, як необхідної складової виконання дотримання Україною Європейської конвенції з прав людини та розв’язання вкрай згубної ситуації, пов’язаної з виконанням рішень Європейського суду з прав людини (справи Іванов/Бурмич проти України), шляхом рішучого розвитку інституту приватного виконання, а також удосконалення правових інструментів примусового виконання рішень.

Валерій Божик доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

274 голосами законопроект №5660 прийнято за основу.

Народні депутати 350 голосами підтримали в цілому проект Постанови про призначення у 2021 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук, №5740.

343 голосами прийнято проект Постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг, 5753.

317 голосами прийнято у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України, №2325.

Народні депутати розглянули питання ратифікації.

За результатами голосування прийнято в цілому проекти законів:

 про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України, №0110;

 про ратифікацію Фінансової угоди "Програма з відновлення України" між Україною та Європейським інвестиційним банком, №0109;

 про приєднання України до Часткової угоди про створення Групи зі співробітництва у боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (Група Помпіду), №0114.

У другому читанні та в цілому 339 голосами «за» прийнято проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань, №2329.

Головуючий закрив пленарне засідання.