Дмитро Разумков: На порядку денному Верховної Ради - законопроекти щодо підтримки бізнесу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
12 липня 2021, 12:09

 

Верховна Рада України впродовж поточного тижня розгляне законопроекти щодо підтримки бізнесу. Про це повідомив Голова Парламенту Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп у понеділок, 12 липня.

«Цей тиждень буде насиченим, на ньому виноситься багато питань», зазначив він.

Дмитро Разумков відзначив, що серед запланованих до розгляду законопроектів ініціативи, пов’язані з підтримкою бізнесу. «Це й індустріальні парки, й інші законопроекти, пов’язані з підтримкою різних галузей, в яких ми точно можемо бути конкурентоздатними і на території нашої держави, і за її межами. Це стосується й електричного транспорту, про який ми багато говоримо, але не завжди робимо в повному обсязі те, що могли б», сказав Голова Парламенту.

Він також додав, що народні депутати розглянуть пропозиції Президента України до трьох раніше ухвалених законів, зокрема, до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (реєстр. №3711-д).

Як зазначив Голова Верховної Ради, на цьому тижні Парламент розгляне в другому читанні законопроекти, пов’язані з діяльністю Вищої ради правосуддя «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (№5068) та «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя» (№5069).

«Дуже сподіваюся, що ми конструктивно будемо підходити до їх розгляду, щоби не затягувати цей процес, але зробити ці законопроекти кращими за допомогою правок і пропозицій», підкреслив Дмитро Разумков.